Laatste volle dag Shindzela

6 november 2014 - Hoedspruit, Zuid-Afrika

Wat een heerlijke nacht hebben we gehad. Heerijk om al die dieren geluiden te horen. Om 05.00 uur werden we gewekt door de ranger. Na een kop thee zijn we om 05.30 uur op game drive vertrokken. De eerste anderhalf uur hebben we weinig gezien, maar uiteindelijk werd het lange wachten beloond. We zagen een kudde van ongeveer 20 olifanten vlak voor de jeep. Er waren ook hele kleine olifantjes bij. Eentje was zelfs bij de moeder aan het drinken. Zo mooi om te zien. Ook hebben we onze slaapplek voor vanavond gezien. Het is een soort blokhut aan een plas met water. We slapen hier vannacht samen met een ranger. Na het avondeten rijden we hier naar toe en rond 04.00 uur de volgende morgen gaan we weer terug naar het tenten kamp. Hopelijk zien we vanavond/ vannacht een hoop dieren. Verder hebben we vanmorgen nog wat wratten zwijnen, zebra, impala, steenbok, buffel, nijlpaard enverschillende volgels gezien. Na het ontbijt zijn we allebei even op bed gaan liggen. We waren kapot. Rond 12.00 uur hoor ik op de achtergrond wat geluiden. Kijk ik zo vanuit de tent op de waterplaats. Zie ik daar een kudde olifanten staan. Hub het bedje weer uit en foto's maken. Ik heb ook een filmpje op reislogger gezet en op fb. Echt super gaaf om te zien. Gister stonden de buffels daar en nu de olifaten. We zijn nu aan het wachten op de lunch. Als het eten klaar is komt de chef op een trommel slaan om iedereen te waarschuwen dat we kunnen aan vallen. Echt heel grappig. Jeroen is dat geen idee voor bij vrienden? Haha. Het eten is ook hier weer erg lekker. We hebben echt niet te klagen:-). Om 16.00 uur weer vertrokken op game drive. Hier kan ik vrij kort over zijn wat betreft de dieren. We hebben vanavond niet heel veel gezien. Olifanten,buffel, hyena verschillende bokjes en op het einde nog een neushoorn. Dat was welgaaf, want die hadden we nog niet gezien in dit park. We hebben we nog wat anders spannends meegemaakt. Op de weg terug in het donker zijn we vast komen te zitten met de jeep. Onze ranger houdt er namelijk van om van de standaard paden af te wijken. Dit ging al twee dagen goed, maar eens houd het geluk op. Normaal ga je in het donker nooit de jeep uit,maar aangezien we zo vast zaten met de auto moesten we wel. We moesten dicht bij elkaar blijven staan. Ook toen lukte het de ranger en tracker (spot de dieren) toen niet om de jeep los te krijgen. We hebben met een paar man mieten helpen duwen. Toen lukte het wel gelukkig. Maar wat een beleving zeg. Dit zullen we niet snel vergeten. Overdag ga je ook de jeep uit voor een drankje en een snack, maar dat doe je bij daglicht en op een open plek. Wat een ervaring en gezonde spanning met al die dieren in de buurt. Foto's dan dit alles plaats ik morgen pas, omdat we nu snel watgaan eten en daarna gaan we met de gids alleen naar onze andere slaapplek voor vannacht. Hopelijk zien we daar nog meer dieren. Wel leuk en spannend want we zijn maar met z'n tweetjes en een ranger. Hier morgen meer over.

1. Pierre en Ria:
    6 november 2014
    spannend. En noch wat extra avontuur. Doe maar. We hebben het filmpje gezien op facebook. Wat mooi. Doe rustig aan. Voor dadelijk slaap lekker.
    En Ramona ik zie op de foto dat ze daar ook reubkes hebben in zuid Afrika. Poot van Raica ze is heel lief.
  2. Ramona:
    6 november 2014
    Gelukkig gaat het goed met Raica. Tot morgen. Vertrekken zo naar de hide(blokhut)
  3. Ramona:
    6 november 2014
    Zo zo zeg. Jullie hebben het wel naar jullie zin. Gelukkig! Al die super dieren, wat boffen jullie. Doe voorzichtig en geniet van morgen. Liefs lynn.
  4. Ramona:
  5. Jornic:
    7 november 2014
    Ja, is een idee maar wie moet ik daar voor op trommelen? Grtz jeroen