Op stap met tourette en de bejaarden club

12 november 2014 - Hluhluwe, Zuid-Afrika

Dat was me wel weer een dag zeg. Vanmorgen optijd opgestaan voor de game drive. We gingen vandaag naar het Hluhluwe park. Na het onbijtje van 06.00 uur meteeen naar een naast gelegen hotel vertrokken. Daar konden we in een jeep stappen om naar het park te rijden. Rond 07.30 uur kwamen we An in het park. Nou ik kan zeggen het was net tourette on tour. We hadden iemand voor ons zitten die vol zat met allerlei tiks. Hij liet ook de hele kinderboerderij voorbij komen. Die man kon er natuurlijk niks aan doen, maar wij hadden het niet meer. Hij zat ook uitgerekend voor ons dus we kregen alles mee. Het werd op een gegeven moment ook alleen maar erger. Boh dat beloofde wat. Eenmaal in het park verschillende neushoorns, buffels, gieren, olifanten in het water en mooie vogels. Al met al heeft de game drive 3 uur geduurd. Het mooiste was de olifanten in het water. Heb er ook een filmpje van gemaakten online gezet. Nadat we terug kwamen in de lodge zijn we even een uurtje op bed gaan liggen. We waren en zijn behoorlijk moe. Het is behoorlijk vermoeiend iedere dag zo vroeg op,maar al zouden we willen uitslapen het lukt ons gewoon niet. Na de lunch zouden we nog een game drive doen. Tijdens deze game drive troffen we een koppel uit Zweden. Waren geen heldere lichtjes. Haha. Ze zaggen de helft van de tijd niks en hadden een ipad mee om foto's/filmpjes mee te maken. De helft van de tijd vergaten ze op play te duwen. Zaggen dus van alles op het apparaat,maar zullen thuid niks terug zijn, want het apparaat nam niks op. Hebben er rijkelijk om kunnen lachen natuurlijk. Ook weer veel neushoorns gezien vandaag. Veel meer dan in het kruger park. Er zijn vorig jaar meer dan 400 neushoorns gedood in het kruger voor hun hoorn. Niet normaal. In China denken ze dat ze er diverse ziektes mee kunnen genezen, maardat is komplete onzin. Maar er wordt grof geld voor betaald dus het is een groot probleem hier in Zuid Afrika. Zo jammer het zijn zo'n mooie dieren. Verder ook nog een kleine baby neushoorn gezien. Buffels en een strontkever. Heb er een filmpje van online gezet. we hebben nog een kleine auze gehad. De gids had een kaasplankje en wat toast meegenomen. Erg lekker en vooral leuk. Net voordat we het park uitreden nog wat neushoorns gezien. Zelfs een wat zijn teretoium aan het afbakenen was. Ook hier een filmpje van. Nu weer terug op de lodge. Even wat eten en een lekker wijntje en we zullen heerlijk slapen. Wijntje slaat behoorlijk in dus dat komt goed. Morgen hebben een relax dag. We hoeven naar 80 km te rijden naar St Lucia. Dus we kunnen een beetje uitslapen mits we weer niet uit onszelf zo vroeg wakker worden. Dat was het weer voor vandaag.

1. Pierre en Ria:
    12 november 2014
    Het verhaal komt me bekend voor. Vooral het filmen.
    Maar ook weer erg. Ze kunnen er ook niks aan doen. Doe morgen maar eens rustig aan. Even uitrusten. Laat het wijntje smaken. Voor straks welterusten. En geniet van morgen.
  2. Ramona:
    12 november 2014
    Komt goed ;-)
  3. Janwaaijer:
    13 november 2014
    schitterend heel leuk gr jan/gonny